Χορέψετε χορέψετε…

«Ο χορός είναι σιωπηλή ποίηση.»
Σιμωνίδης ο Κείος

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!

Το πρόγραμμά μας

Χορέψτε μαζί μας!

Κάθε Τρίτη στις 18:00, βρισκόμαστε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου και χορεύουμε μέχρι εξαντλήσεως.

Το μάθημα διαρκεί 1 ώρα και γίνεται υπό την καθοδήγηση έμπειρης δασκάλας χορού.

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλα τα μέρη της πατρίδας μας.

Xορός. Δυναμώνει το σώμα, ισορροπεί την ψυχή!

O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει. Από τότε, πολλά πράγματα άλλαξαν, ο χορός όμως παραμένει ακόμα πανταχού παρών. Έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό του λικνίσματος; Μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει εντολή για κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης που πλημμυρίζει τον οργανισμό. Λόγος ικανός για να εντάξετε το χορό στη ζωή σας. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε λέξεις τις κινήσεις και τα συναισθήματα που εκδηλώνουμε με το χορό και να σας παρουσιάσουμε τα βασικότερα είδη του.

 • 1. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  οφέλη του χορού

  Υπάρχουν πολλά στυλ χορού που μπορείτε να επιλέξετε για να ασχοληθείτε. Υπάρχουν επίσης χοροί που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση.

  Μπορείτε να τους βρείτε σε οποιοδήποτε γυμναστήριο, επειδή συνδυάζουν κινήσεις που τονίζουν το σώμα με ρυθμική αερόβια άσκηση.

  Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αυξήσετε τη φυσική σας απόδοση, τη δύναμη, την ευκαμψία και τον μυϊκό τόνο σας, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα σας. Ο χορός τονίζει τους μυς σας χωρίς να τους κάνει μεγαλύτερους, σας κάνει πιο αθλητικούς και πιο δραστήριους ανθρώπους.

  Ας θυμηθούμε ότι μια από τις αιτίες της παχυσαρκίας είναι ένας καθιστικός τρόπος ζωής και έτσι ο χορός σας διεγείρει παρέχοντας ζωτικότητα, ενέργεια και θετικότητα.

 • 2. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
  Όταν χορεύετε βοηθάτε το σώμα σας να κάψει τις υπερβολικές θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να χάσετε το βάρος και το σωματικό λίπος ενώ διασκεδάζετε. Είναι επομένως ένας πολύ ευχάριστος και υγιεινός τρόπος απώλειας βάρους.

  • Ορισμένα είδη χορού ξεχωρίζουν για τη χρήση πολλών ενεργειών. Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν στο να κάψετε πολλές θερμίδες σε λίγο χρόνο.
  • Τα πιο γνωστά είναι η zumba, η samba, ο χορός της κοιλιάς και οι λάτιν χοροί, για παράδειγμα.
 • 3. ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ

  γυναίκα που χορεύει με μουσική στα αυτιά

  Μια καλή χορευτική εμπειρία μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι μια εξαιρετική συνήθεια για την αύξηση της εφίδρωσης. Αυτό είναι σημαντικό για την αποτοξίνωση του σώματος, διότι μέσω της εφίδρωσης βοηθάτε στην εξάλειψη των υπερβολικών υγρών και των επιβλαβών τοξινών.

  Για τον ίδιο λόγο, είναι σημαντικό να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι. Σε κάθε συνεδρία χορού τείνετε να ιδρώνετε πολύ και να χάνετε πολλά σωματικά υγρά. Ως αποτέλεσμα, το πόσιμο νερό θα σας αναζωογονήσει και θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε τα όργανα και τις αρθρώσεις σας.

  Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλείψετε επίσης τις τοξικές ουσίες που μπορούν να σας κάνουν να αρρωστήσετε εάν συσσωρευτούν.

 • 4. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
  Οι άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα κυκλοφορίας, όπως αίσθηση βάρους στα πόδια, φλεβίτιδα ή οίδημα, θα πρέπει να αποφεύγουν να έχουν έναν καθιστικό τρόπο ζωής με κάθε κόστος. Ωστόσο, το να στέκεστε στα πόδια σας πολύ χωρίς να κινείστε επίσης δεν βοηθά. Έτσι, η καλύτερη λύση είναι να χορέψετε.

  • Ο χορός ενεργοποιεί και βελτιώνει την κυκλοφορία ολόκληρου του σώματος. Ο ρυθμός σας βοηθά να κινήσετε κάθε μυ του σώματος, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.
  • Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το στυλ που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας,  ανάλογα με την ηλικία σας και τη σωματική σας ικανότητα.
 • 5. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

  οφέλη του χορού Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του χορού μόνο στο σπίτι τους. Ωστόσο, όταν κάνετε κάθε είδους χορό με έναν συνεργάτη ή σε μια ομάδα, αυτό σας κάνει να περνάτε λίγο χρόνο με άλλους ανθρώπους κάθε εβδομάδα.

  • Η εγγραφή σας σε μαθήματα χορού, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική ιδέα για να συναντήσετε νέους ανθρώπους που θα εισέλθουν στη ζωή σας και θα διευρύνουν τον κύκλο των φιλικών σας σχέσεων.
  • Σας κάνει να αλληλεπιδράτε με άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς, ενώ δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξετε σπουδαίες φιλίες ή ακόμα και μια ερωτική σχέση.
 • 6. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ
  Τα οφέλη του χορού υπερβαίνουν τα φυσικά αποτελέσματα. Εκτός από τη διατήρηση της φόρμας και την πρόληψη των ασθενειών, ο χορός έχει επίσης θετική επίδραση στη διάθεσή σας.

  Εάν έχετε μια τάση να προτιμάτε να μένετε στο σπίτι μόνοι σας, τότε αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να χορέψετε.

  • Ο χορός μπορεί να λύσει προβλήματα όπως είναι η συστολή, η μοναξιά και ακόμη και η θλίψη και η ντροπή. Είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση περιόδων στρες, απομόνωσης ή θλίψης.
  • Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε ότι θέλετε να ξεκινήσετε χορό, σίγουρα μετά από μια συνεδρία του χορού θα παρατηρήσετε ότι η διάθεσή σας έχει βελτιωθεί